Skip to main content

Help! Ik kom te snel klaar. Wat nu?

Vroegtijdige ejaculatie, of (te) snelle zaadlozing, is een probleem waar veel mannen mee te maken hebben. Denk jij: ik kom te snel klaar? Dan kan dit leiden tot gevoelens van schaamte en onzekerheid. Ook kan het het plezier in je seksuele, intieme relaties beïnvloeden. Maar niet getreurd, het is op te lossen! Er zijn gelukkig verschillende technieken en strategieën die je als man kun proberen als je denkt ‘ik kom te snel klaar’. Zo krijg je de controle over je orgasme, of beter gezegd je zaadlozing, terug. In dit artikel bespreken we een aantal praktische tips en krijg je antwoord op de vraag: wat moet ik doen om niet snel klaar te komen.

Antwoord op de vraag: wat moet ik doen om niet snel klaar te komen?

Als je te snel klaarkomt zijn er oplossingen om dit tegen te gaan. PeakPlay heeft ze voor je op een rijtje gezet:

  • Praat ervoor met je partner
  • Verander je masturbatiegewoonten
  • Oefen de start-stop methode
  • Probeer de knijpmethode
  • Focus op ontspanning
  • Train je bekkenbodem
  • Experimenteer met standjes

Meer weten over de verschillende oplossingen die je kunt proberen als je te snel klaarkomt? Lees dan snel verder. Zoek je een quick fix? Bekijk dan de middelen die je jouw ejaculatie kunnen laten uitstellen.

Ik kom te snel klaar | oplossing #1: Praat erover met je partner

Het is van cruciaal belang om open en eerlijk te communiceren met je partner over vroegtijdige ejaculatie. Schaam je niet voor het probleem; veel mannen ervaren dit probleem op een bepaald moment in hun leven. Door erover te praten, kun je begrip en steun van je partner krijgen, wat kan bijdragen aan het verminderen van angst en prestatiedruk.

Ik kom te snel klaar | oplossing #2: Verander je masturbatiegewoonten

Masturbatie kan direct van invloed zijn op je seksuele prestaties. Als je gewend bent om snel tot een orgasme te komen tijdens het masturberen, zorgt dit ervoor dat je de drempel waarbij je gaat lozen verlaagd wordt. Probeer heel bewust om langzamer én met meer controle te masturberen. Oefen het vertragen van opwinding. En leer de signalen herkennen die leiden tot een orgasme en daarmee een zaadlozing. Gebruik hierbij eventueel een condoom in de juiste maat.

Ik kom te snel klaar | oplossing #3: Oefen de start-stop methode

De start-stopmethode is een populaire techniek om vroegtijdige ejaculatie aan te pakken. Tijdens seksuele activiteit stop je met stimulatie wanneer je voelt dat je bijna klaarkomt. Neem een paar seconden rust voordat je weer doorgaat. Deze techniek kan je helpen om bewuster te worden van je opwinding en stelt je in staat om beter controle te krijgen over je orgasme.

Ik kom te snel klaar | oplossing #4: Probeer de knijpmethode

De knijpmethode is een andere effectieve techniek. Vlak voordat je denkt dat je gaat ejaculeren, knijp je stevig in de basis van de penis. Deze druk kan helpen om de ejaculatie uit te stellen. Herhaal dit indien nodig tijdens de seksuele activiteit. Een cockring kan je hierbij ook helpen. Er zijn verschillende soorten cockringen te koop.

Een massage kan zorgen voor een focus op ontspanning en niet op het klaarkomen

Ik kom te snel klaar | oplossing #5: Focus op ontspanning

Stress en angst kunnen vroegtijdige ejaculatie verergeren waardoor je constateert ‘ik kom te vroeg klaar’. Probeer in dat geval te ontspannen en je te richten op het plezier van het moment. Adem diep in en uit en zorg voor een gelijkmatige ademhaling. Zo word je je (onbewuste) zenuwen de baas, kalmeer je en ontspan je je lichaam. Je kunt je aandacht ook verleggen naar je partner zodat je hem of haar eerst kunt laten klaarkomen. Dit zorgt voor intens plezier zonder dat je zelf teveel gestimuleerd wordt tot klaarkomen. Een lekkere massage is een prima manier om te ontspannen. Of om je partner te laten ontspannen. Kies hierbij voor een massageolie die goed is voor je huid én lekker ruikt.

Ik kom te snel klaar | oplossing #6: Train je bekkenbodem

De bekkenbodemspieren spelen een cruciale rol bij de controle over je orgasme. Train deze spieren door ze regelmatig aan te spannen en weer te ontspannen. Sterkere bekkenbodemspieren kunnen je helpen om je ejaculatie beter onder controle te houden.

Ik kom te snel klaar | oplossing #7: Experimenteer met standjes

Sommige seksuele posities kunnen de stimulatie verminderen en de zaadlozing uitstellen. Probeer verschillende posities waarbij je minder intense stimulatie ervaart en ontdek welk standje voor jou het beste werkt. Zo zorg je ervoor dat je voortaan niet meer hoeft te denken: help! ik kom te snel klaar.

Conclusie: wat te doen tegen ‘ik kom te snel klaar’

Vroegtijdige ejaculatie, oftewel te snel klaarkomen, kan een uitdaging zijn. Onthoud dat je er niet alleen voor staat en dat er oplossingen zijn. Door open te communiceren met je partner, verschillende technieken en standjes te proberen én te werken aan ontspanning, kun je de controle over je orgasme terugwinnen. Als het probleem aanhoudt, aarzel dan niet om professionele hulp te zoeken bij een seksuoloog of een gezondheidsdeskundige. Jouw seksuele gezondheid is de moeite waard is om te investeren. Je vindt dan een oplossing die werkt voor jou. En ben je eenmaal zover dat je het onder controle hebt? Dan kun je werken aan een grotere ejaculatie.

Werkt bovenstaande niet voldoende of vind je dit gedoe? Weet dat er diverse middelen te koop zijn die je helpen je zaadlozing uit te stellen.