Skip to main content

Gebruik je je dildo, vibrator of Satisfyer dagelijks of maar af en toe? Het maakt niet uit hoe vaak je geniet van je toy, je Satisfyer schoonmaken is altijd belangrijk. PeakPlay zet daarom 9 tips op een rijtje om hygiënisch, en daarmee veilig, te kunnen genieten van je seksspeeltje.

9 tips voor het reinigen van jouw sex toy

Wij hebben met liefde 9 tips samengesteld voor het reinigen van jouw sex toy. Maak je Satisfyer, vibrator of dildo schoon:

Tip 1: altijd reinigen ná gebruik

Maak je Satisfyer, dildo of vibrator na gebruik altijd schoon. De vrijgekomen lichaamssappen bevatten veel bacteriën. Die wil je natuurlijk niet op een later moment weer overbrengen op je intieme delen. Geef infecties geen kans!

Tip 2: Satisfyer schoonmaken vóór gebruik

Ook voordat je je vibrator, dildo of ander seksspeeltje gebruikt is het aan te raden deze te reinigen. Zeker als je je toy niet bewaart in een opberghoesje kan er vuil en stof op gekomen zijn. Even voor gebruik schoonmaken is dan wel zo fris!

Tip 3: juiste schoonmaakmiddel gebruiken

Welk schoonmaakmiddel je voor je toy kunt gebruiken hangt af van het soort seksspeeltje dat je hebt. Bijna alle speeltjes kunnen goed schoongemaakt worden met warm water en, bij voorkeur ongeparfumeerde, zeep. Let er wel op of je toy tegen water kan.

Tip 4: een toy cleaner kan altijd

Een toy cleaner is altijd te gebruiken. Deze cleaner spuit je na (of voor) gebruik op je speeltje. Vervolgens neem je deze af met een schone (papieren) doek. 

Tip 5: lastige plekken? Wattenstaafje!

Zorg dat je een wattenstaafje bij de hand hebt om ook de lastige plekken goed schoon te maken. Op een speeltje met hoeken en gleuven kan eenvoudig vuil achterblijven.

Tip 6: bekijk de handleiding van je seksspeeltje

Twijfel je over de beste methode voor het schoonmaken van jouw speeltje? Bekijk dan de bijgeleverde handleiding.

Tip 7: gebruik geen anti-bacteriële doekjes

Gebruik liever geen anti-bacteriële huishouddoekjes. Hier zitten chemische stoffen in die je beter niet op je lichaam terecht kunt laten komen.

Tip 8: schoon en stofvrij opbergen

En is je seksspeeltje eenmaal schoon? Berg deze dan op een schone, stofvrije plaats op. Het beste stop je je toy in een opbergzakje en leg je deze op een koelere plaats. Zo krijgen eventuele achtergebleven bacteriën geen kans. En dat is wel zo veilig!

Tip 9: Satisfyer schoonmaken? Bestel de toy cleaner mee

Als je een seksspeeltje koopt dan beveelt PeakPlay aan om hier altijd een toy cleaner bij te bestellen. Zo kun je veilig en bacterievrij blijven genieten. En niet onbelangrijk: een goed schoongehouden speeltje gaat langer mee. Wel zo prettig!

Satisfyer kopen?

Nieuwsgierig geworden naar wat de seksspeeltjes van Satisfyer jou kunnen bieden? Bestel je speeltje dan veilig en discreet bij onze partner.

Naar het volgende hoogtepunt

Op zoek naar een nieuw hoogtepunt? Lees dan ook eens de volgende artikelen: