Skip to main content

Wat is een yoni ei?

Een yoni ei is een gladde, vaak edelsteen- of kristallen ei-vormige voorwerp. Het wordt gebruikt voor vaginale oefeningen. Het ei is ontworpen om de bekkenbodemspieren te versterken en het welzijn van de vrouw te bevorderen. Vaak is het ei gemaakt van materialen als jade of rozenkwarts. Het yoni ei wordt vaginaal ingebracht. Yoni eieren zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Ieder materiaal heeft eigen kenmerken. Let hier dus goed op als je een ei wil kopen:
 • Rozenkwarts: roze van kleur en staat voor onvoorwaardelijke liefde, vergeving. Ook bevordert dit yoni ei zelfliefde en gezonde relaties.
 • Amethist: paars van kleur; beschermend, reinigend en bevorderend voor spirituele groei
 • Bergkristal: dit witte ei geeft positieve energie en zorgt voor concentratie, inzicht en inspiratie in moeilijke situaties
 • Jade: dit groene ei staat voor harmonie, welvaart, geluk, vastberadenheid en bescherming tijdens reizen
 • Obsidiaan: zwart van kleur; werkt aardend, diep reinigend, ontgiftend en verlichtend voor de geest

Waarvoor gebruik je een yoni ei?

Een yoni ei wordt gebruikt om vaginale oefeningen mee te doen. Als vrouw kun je het ei in je vagina brengen. Vervolgens doe je spieroefeningen voor de bekkenbodem, terwijl je het ei in je vagina geplaatst is. Deze oefeningen doe je door de spieren samen te trekken en te ontspannen. Dit eenvoudige, maar krachtige, hulpmiddel biedt verschillende voordelen voor de gezondheid:
   • Ten eerste helpt het bij het verbeteren van de bloedsomloop in het bekkengebied. Dit kan bijdragen aan een gezondere menstruatiecyclus.
   • Het tweede gezondheidsvoordeel van het ei is dat regelmatige beoefening met het ei de bekkenbodemspieren versterkt. Dit kan je helpen na (bijvoorbeeld) een bevalling.
   • Last but not least: een yoni ei draagt bij aan je algemene gezondheid en heeft een positief effect op je gevoel. Je kunt je seksuele welzijn verbeteren; een yoni ei draagt bij aan het vergroten van bewustzijn van je eigen lichaam en de intimiteit met jouw partner.

Hoe gebruik je een yoni ei? Een stappenplan!

Het gebruik is eenvoudig. Dus jij kunt het ook :)!
   1. Kies het juiste formaat: Yoni eieren zijn verkrijgbaar in verschillende maten. Voor beginners wordt meestal aangeraden om te beginnen met een middelgrote maat, bijvoorbeeld een ei met een diameter van ongeveer 3,8 centimeter. Het is belangrijk dat het ei groot genoeg is om goed te blijven zitten, maar niet te groot om ongemak te veroorzaken. Hoe meer geoefend je bent, hoe kleiner het ei kan worden.
   2. Reinig het ei: Voordat je begint, reinig je het ei grondig met een cleaner. Zorg ervoor dat het goed is afgespoeld en gedroogd.
   3. Kies een rustige omgeving: Zoek een rustige en comfortabele plek waar je je ontspannen voelt. Dit kan je slaapkamer zijn of een andere plek waar je ongestoord kunt oefenen.
   4. Ontspan en adem: Ga liggen of zit in een comfortabele positie en neem een paar diepe ademhalingen om te ontspannen. Het is belangrijk om je comfortabel en op je gemak te voelen.
   5. Breng het ei in: Breng het ei voorzichtig in de vagina in. Dit kan gemakkelijker gaan als je ontspannen bent. Je kunt wat glijmiddel op waterbasis gebruiken om het inbrengen te vergemakkelijken.
   6. Oefen bekkenbodemspieroefeningen: Nadat het yoni ei is ingebracht, begin je met het bewust aanspannen en ontspannen van de bekkenbodemspieren. Je kunt dit staand, zittend of liggend doen. Probeer de oefeningen gedurende 10-15 minuten vol te houden, maar forceer niets. Luister naar je lichaam en stop als je ongemak ervaart.
Het is altijd verstandig om langzaam te beginnen en geleidelijk de duur van de oefeningen op te bouwen. Als je vragen hebt of twijfels, raadpleeg dan een gezondheidsprofessional voor advies op maat. Onthoud dat het belangrijk is om het yoni ei na gebruik goed te reinigen te volgen, eigenlijk net zoals hoe je elk ander seksspeeltje reinigt.

Oefeningen met je yoni ei

Het gebruik van een yoni eieren is een natuurlijke en holistische benadering om de gezondheid van vrouwen te bevorderen door middel van bekkenbodemspieroefeningen. Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en, indien nodig, professioneel advies in te winnen voor optimaal gebruik en welzijn. Als beginner kun je starten met eenvoudige oefeningen om de bekkenbodemspieren te versterken met een yoni ei.  Dit zorgt voor meer seksueel genot. Onthoud dat het belangrijk is om naar je lichaam te luisteren en niet te forceren. Als je pijn ervaart, stop dan onmiddellijk en raadpleeg een gezondheidsprofessional. Het is belangrijk om het yoni ei voor en na gebruik grondig te reinigen volgens de aanbevelingen.