Skip to main content

Wat is masturberen?

Masturberen is een natuurlijke en gezonde manier om je eigen lichaam te verkennen en genot te ervaren. Het is een uiting van zelfliefde en toont respect voor je eigen lichaam. Het ontdekken van nieuwe sensaties en gevoelens van genot hoort hierbij. Als je gaat masturberen kun je natuurlijk je handen gebruiken. Een meer doeltreffende manier om snel klaar te komen is het gebruik van een seksspeeltje. In dit artikel bespreken we de voordelen, tips en voorzorgsmaatregelen voor het veilig en plezierig gebruiken van seksspeeltjes tijdens het masturberen.

De voordelen van een seksspeeltjes bij masturbatie

Het gebruik van seksspeeltjes tijdens masturbatie kan verschillende voordelen met zich meebrengen:

 • Voordeel 1: verhoogd genot: seksspeeltjes zijn ontworpen om specifieke delen van je lichaam te stimuleren, denk bijvoorbeeld aan je clitoris, eikel of anus. Seksspeeltjes voegen een nieuwe dimensie van genot toe aan het masturberen.
 • Voordeel 2: betere verkenning van jouw lichaam: door het gebruik van een seksspeeltjes kun je je lichaam beter leren kennen. Seksspeeltjes gebruik je soms namelijk op plekken die je nog niet eerder had gezien als seksueel gevoelig. Zo ontdek je plekken van je lichaam die je eerder misschien niet hebt verkend.
 • Voordeel 3: variatie: door seksspeeltjes te gebruiken, kun je variatie toevoegen aan het masturberen. Zo ontdekt je waarschijnlijk nieuwe sensaties.
 • Voordeel 4: stressverlichting: masturbatie op zichzelf kan al stressverlichtend werken, maar het gebruik van seksspeeltjes kan dit effect nog versterken. Je komt namelijk sneller, misschien vaker, maar ook intenser, klaar. Heerlijk :).
Voor zowel mannen als vrouwen zijn diverse seksspeeltjes te koop die het masturberen aangenamer maken

Tips voor het gebruik van een seksspeeltje bij het masturberen

 • Tip 1: kies het juiste speeltje: Er zijn talloze seksspeeltjes beschikbaar, van vibrators tot dildo’s en stimulators. Kies een speeltje dat past bij je voorkeuren en hoe ‘hard’ je wil gaan. Beantwoord voor jezelf de vraag: wat vind ik fijn?
 • Tip 2: hygiëne: Zorg ervoor dat je je speeltjes voor en na gebruik grondig schoonmaakt volgens de instructies van de fabrikant om infecties te voorkomen.
 • Tip 3: glijmiddel: Het gebruik van glijmiddel kan de ervaring aangenamer maken en wrijving voorkomen. Let op dat je een glijmiddel kiest dat geschikt is voor het materiaal van je speeltje.
 • Tip 4: ontspanning: Neem de tijd om te ontspannen voordat je begint en creëer een comfortabele en intieme sfeer.
 • Tip 5: verken Je Lichaam: Experimenteer met het gebruik van het speeltje op verschillende delen van je lichaam om te ontdekken welke sensaties je het meest plezierig vindt. En pas je speeltjes hierop aan
 • Tip 6: communicatie: Als je een partner hebt, wees open en eerlijk over je interesse in het gebruik van seksspeeltjes tijdens het masturberen. Misschien heeft jouw partner hetzelfde verlangens en kunnen jullie ook samen (elkaar) gaan verkennen, heel opwindend.

Masturberen en voorzorgsmaatregelen

 • Voorzorgsmaatregel 1: let op kwaliteit: Investeer in hoogwaardige seksspeeltjes van betrouwbare fabrikanten om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn voor gebruik.
 • Voorzorgsmaatregel 2: controleer het materiaal: controleer het materiaal van het speeltje om er zeker van te zijn dat het veilig is voor inwendig gebruik en geen allergische reacties veroorzaakt. Wil je het speeltje onder de douche of in bad gebruiken, let dan op of je een waterdicht exemplaar hebt.
 • Voorzorgsmaatregel 3: zorg voor een volle batterij/accu: Als je speeltje batterijen gebruikt of opgeladen moet worden, zorg er dan voor dat deze goed zijn geplaatst en vervang ze op tijd om/laad op tijd op ongewenste onderbrekingen te voorkomen. De oplaadbare seksspeeltjes kunnen ‘van het ene op het andere moment’ leeg zijn.
 • Voorzorgsmaatregel 4: stop bij pijn of een oncomfortabel gevoel: als je pijn, ongemak of irritatie ervaart tijdens het gebruik van een speeltje, stop dan onmiddellijk en raadpleeg een professional als het probleem aanhoudt. Het gebruik van glijmiddel kan eventueel helpen een oncomfortabel gevoel bij het inbrengen te voorkomen.
masturberen is zelfliefde
Masturberen is een vorm van zelfliefde die heel gezond is

Conclusie over een seksspeeltje bij het masturberen

Het gebruiken van seksspeeltjes bij het masturberen kan een opwindende en plezierige manier zijn om je lichaam te verkennen en nieuwe sensaties te ontdekken. Met de juiste voorbereiding, een zorgvuldig uitgekozen speeltje en het volgen van de veiligheidsmaatregelen kun je een spannende en bevredigende ervaring creëren. Onthoud dat iedereen uniek is, dus neem de tijd om te ontdekken welke speeltjes en technieken het beste bij jou passen. We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: masturberen en seksuele ontdekking van jezelf volkomen normaal en gezond. Het is belangrijk om te genieten van je reis van zelfontdekking, zelfliefde en plezier. Een seksspeeltje is je ultieme hulp daarbij!