Skip to main content

De cockring is ongetwijfeld een van de populairste speeltjes bij mannen. Deze kleine toy helpt jou met een ongekende stimulans en plezier in de slaapkamer. En, het is ook een enorm leuk seksspeeltje!

De cockring helpt je onder andere met het krijgen van een betere erectie. Ga je ‘m voor jezelf gebruiken of om je parter extra te stimuleren? In dit artikel leggen wij alles wat wat jij moet weten over deze kleine krachtpatser in de slaapkamer!

Wat is een cockring?

De cockring is misschien wel een van de meest populaire seksspeeltjes voor mannen en wordt ook wel penisring genoemd. De cockring is een rubberen, metalen, leren of siliconen ring die om de penis, en soms ook de ballen, geschoven wordt. Cockringen komen in verschillende soorten en maten.

Hoe werkt een cockring?

Doordat de penisring strak om de schacht van de penis zit zorgt dit voor een hardere én langere erectie. Kom je snel klaar? Dan kan een penisring helpen bij het uitstellen van jouw hoogtepunt. Heb je last van erectieproblemen? Ook dan kan een cockring voor jou de oplossing zijn!

Let op: de ring hoort comfortabel te zitten. De cockring mag best strak zitten, maar het mag zeker geen pijn doen. Is dat wel het geval? Haal ‘m er dan direct af!

Hoe gebruik je een cockring?

Het principe van een penisring is eenvoudig. Je kan ‘m gebruiken op twee manieren. De ring gaat om de (half) slappe penis. Je kan ‘m ook tot achter de balzak schuiven. Ben je nieuw en nog onervaren met de cockring? Kies dan voor de eerste optie. Schuif ‘m verder naar achteren bij meer ervaring.

Experimenteer en kijk wat voor jou of je partner prettig is. Als je penis helemaal stijf is, wacht dan even tot jouw vriend weer wat slapper is. Een penisring omdoen in stijve toestand kan vervelend, ongemakkelijk of oncomfortabel zijn. Doordat de ring vrij strak om de penisschacht zit, kan er nog bloed naar de penis stromen maar stroomt het er niet – of minder snel – uit. De penis wordt zo steviger en de erectie blijft langer behouden. Een fijne geruststelling: je knijpt ‘m dus niet helemaal af 😉

Stappenplan cockring gebruiken

Hier is een stappenplan voor het gebruik van een cockring:

Stap 1: Reiniging

Zorg ervoor dat de penis en de cockring goed schoon zijn voordat je begint.

Stap 2: Verzachten

Het is het beste om de cockring behoedzaam aan te brengen. Dit kan door de penis tijdelijk in een warme omgeving te plaatsen, zoals onder de douche, om hem te verzachten.

Stap 3: Aanbrengen

Plaats de cockring om de basis van de stijve penis. Zorg ervoor dat het niet te strak zit en de bloedcirculatie niet belemmert.

Stap 4: Seksuele activiteit

Als de cockring op de juiste manier is geplaatst, kun je doorgaan met je seksuele activiteiten. Het is belangrijk om op te letten of de penisring tijdens de activiteit niet te strak wordt en of er geen ongemak of pijn ontstaat.

Stap 5: Verwijdering

Na de seksuele activiteit kun je de penisring voorzichtig verwijderen. Maak ‘m erna even schoon!

Voor- en nadelen van een cockring

Een cockring is een seksspeeltje dat om de basis van de penis wordt gedragen.

Voordelen van een cockring zijn:

  • Verbetering van de erectie: door de bloedstroom te beperken kan een penisring helpen bij het verbeteren van de stijfheid en duur van de erectie.
  • Verlenging van de seksuele activiteit: door de erectie langer te behouden kan een cockring helpen bij het verlengen van de seksuele activiteit.
  • Stimulatie van de partner: sommige penisringen zijn ontworpen met uitstulpingen of trillende elementen die extra stimulatie kunnen bieden aan de partner tijdens het geslachtsverkeer.

Nadelen van een cockring kunnen zijn:

  • Oncomfortabel: sommige mensen kunnen het oncomfortabel vinden om een cockring te dragen.
  • Onveilig gebruik: het is belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan bij het gebruik van een cockring en ervoor te zorgen dat deze niet te strak zit, aangezien dit de bloedcirculatie kan belemmeren en ongemak kan veroorzaken.
  • Mogelijke irritatie of allergische reactie: sommige materialen waarvan cockrings zijn gemaakt kunnen irritatie of allergische reacties veroorzaken bij sommige gebruikers.

Verschillende soorten cockringen

Er zijn verschillende cockringen die je kunt gebruiken als seksspeeltje. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, materialen, kleuren en maten. Welke penisring bij je past is persoonlijk en heeft te maken met smaak. Welke vind je mooi? Of wat is het doel dat je ermee wilt bereiken? Genoeg om over na te denken! Er is in ieder geval voor iedereen een geschikt model. De meest populaire cockringen zijn de vibrerende, siliconen, rubberen, metalen of leren cockring. We behandelen ze stuk voor stuk in het kort.

1. Vibrerende cockring

Het vibrerende cockring zorgt ervoor dat een erectie langer aanhoudt. Daarnaast biedt het ook (meer) genot en plezier. De ring is namelijk voorzien van een vibrerende bullet. Deze zit en trilt tijdens de penetratie tegen de clitoris. De vibrerende cockring heeft vaak noppen of ribbels die zorgen voor extra stimulans en genot. Dit type penisring is vaak gemaakt van rubber of siliconen.

2. Siliconen cockring

De silicone cockring is, net als de rubberen variant, rekbaar. Hij zorgt voor een hardere erectie en helpt je bij het uitstellen van je hoogtepunt. Doordat je de maat kunt veranderen passen ze iedereen. Hierdoor kun je experimenteren hoe strak je het lekker vindt. De silicone cockring is ideaal voor beginners!

Siliconen cockring

3. Rubberen cockring

De rubberen cockring is een van de meest populaire ringen. Dit komt door zijn flexibiliteit, waardoor je deze gemakkelijk om- en afdoet. De rubberen penisring is zeer geschikt voor het krijgen van een harde erectie en het uitstellen van je orgasme. Er zijn veel variaties in vorm met bijvoorbeeld ribbels of noppen voor extra stimulans. Deze cockring is, vanwege de rekbaarheid, uitermate geschikt voor beginners.

rubberen cockring

4. Metalen cockring

Ben je trots op je penis en wil je dat deze graag gezien wordt? Kies dan voor een metalen cockring. Het mooie en glimmende metaal zorgt dankzij de glans voor een mooi accent. Een metalen cockring is doordat deze niet rekbaar is minder geschikt voor het krijgen van een harde erectie. Hierdoor bestaat het risico dat je deze niet meer afkrijgt. Metalen cockringen zijn geschikt voor zowel bondage en SM. Dit komt doordat veel modellen zijn voorzien van een ring of oogje waar je een ketting of touw aan kunt bevestigen. Dit type penisring is niet geschikt voor beginners.

metalen cockring

5. Leren cockring

Wil je een cockring met een stoere uitstraling? Kies dan voor een leren cockring. Deze is vaak verstelbaar met drukknoopjes. Het voordeel hiervan is dat deze altijd passend is, ongeacht het formaat van jouw penis. Een ander voordeel van een leren cockring is dat het de mogelijkheid biedt om deze zowel voor als achter de balzak te plaatsen. Sommige penisringen van leer hebben ook lussen of ringen van metaal zodat je ze aan touwen of kettingen kunt bevestigen. Leren cockringen zijn dan ook bij uitstek geschikt voor bondage.

leren cockring

De juiste penisring kiezen

Heb je nog niet eerder een penisring gebruikt? Dan kun je het beste kiezen voor een rekbare ring van een goede kwaliteit siliconen of TPR. Je hoeft bij deze rubberen of siliconen penisringen geen nauwkeurige meting te doen en het voordeel is dat het materiaal mee rekt. Een ander voordeel is dat deze ringen comfortabel zijn te dragen en eenvoudig om of af te doen. Bovendien kun je met een rekbare ring makkelijker experimenteren met de plek van dragen. Tot slot hebben TPR en siliconen als voordeel dat ze reukloos zijn en de lichaamstemperatuur van het lichaam aannemen.

Handig om te weten

De gemiddelde doorsnee van een penis is in slappe toestand 3,2 centimeter en 4,1 centimeter in erectie. De omtrek is gemiddeld 12 tot 13 centimeter bij een erectie. Uiteraard verschilt dit per persoon. Maar houdt rekening dat deze maat wordt aangehouden bij een cockring in maat M.

Cock ring kopen

Je koopt de cockring bij een erotische winkel of veilig en discreet online bij een van onze partners. Bij het kopen van een penisring is het belangrijk om te overwegen:

  • Materiaal: kies een materiaal dat comfortabel is en geen allergische reacties veroorzaakt. Veel cockrings zijn gemaakt van siliconen, latex of neopreen.
  • Formaat: overleg met je partner en kies een formaat dat comfortabel is voor jullie beiden.
  • Extra functies: sommige cockringen hebben extra functies, zoals vibratie of uitstulpingen, die extra stimulatie kunnen bieden.
  • Prijs: cockringen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus kies een product dat past binnen je budget.

Nu je dit artikel hebt gelezen weet je alles wat jij moet weten over penisringen en ben je goed geïnformeerd. Met deze top 10 cockringen weet je dat je goed zit. Veel (speel) plezier!