Skip to main content

Je ballen scheren

Waarom en hoe moet je je ballen scheren? En hoe scheer je het gebied er rondom heen? Dit artikel geeft je het antwoord op deze essentiële vragen! En helpt je op weg met 6 handige stappen. Naast het ultieme sexy gevoel dat je krijgt van je ballen scheren zijn er talloze andere redenen om dit te doen. De belangrijkste reden voor het ballen scheren is dat je je geslachtsdeel volledig zichtbaar kunt laten zijn, dus zonder al dat haar. En zeer zeker niet onbelangrijk: je penis lijkt groter na het ballen scheren!

Waarom je ballen scheren?

Zonder schaamhaar is er 2 extra centimeter van je penis zichtbaar, hoe fijn is dat! Na het ballen scheren lijkt jouw vriend dus (nog) groter! Ook is een schone schaamstreek, dus waarbij je na het ballen scheren het gebied er rondom heen ook onthaart, verleidelijker voor een prettige pijpbeurt. Het scheren zelf kan ook ervaren worden als een zeer erotische handeling. Het ballen scheren kun je daarom zelfs samen met je liefdespartner uitvoeren 😍.

Hoe moet je je ballen scheren?

Als je je ballen wil gaan scheren heb je een paar attributen nodig. Welke dat zijn? Wij vertellen het je!

  • Om te beginnen heb je scheermesjes en scheergel nodig. Gebruik een gloednieuw scheermesje. En bestel ook meteen een navulling zodat je niet zonder komt te zitten.
  • Maak bij voorkeur geen gebruik van elektrische scheerapparaten! Wil je wel elektrisch scheren, kies dan een apparaat dat ook geschikt is voor je intieme delen. En gebruik het apparaat zeker niet onder de douche of in bad!
  • Gebruik geen scheercrème die je voor je gezicht gebruikt, maar kies er een die geschikt is voor de gevoelige huid of voor vrouwelijk gebruik.

Ballen Scheren Stap 1: Verzamel je spullen en knip eerst de lange haren af

Verzamel je spullen en ga naar de badkamer. Knip eerst de langere haren bij voordat je begint, zodat het werk veel gemakkelijker wordt. Was het gebied met warm water en schuim het goed in met scheergel.

Ballen scheren Stap 2: Start met het gedeelte van je ballen scheren dat boven je penis zit

Hoe ga je vervolgens te werk met het ballen scheren? Je kunt beginnen met het scheren van het gedeelte boven je geslachtsdeel, oftewel de schaamstreek boven je penis. Belangrijk: Scheer tegen de haargroei in (van onder naar boven); dit zorgt voor de gladste scheerbeurt. Trek voorzichtig je penis omlaag, zodat je gemakkelijker bij het gebied kunt komen. Trek het vervolgens aan beide zijden zodat je in de hoeken kunt komen. Vind je dit lastig? Dan kun je ook een ontharingscrème gebruiken.

Bij het ballen scheren is goed gereedschap het halve werk

Ballen scheren Stap 3: Scheer je balzak (scrotum)

Nu ben je klaar om je scrotum, je balzak, te scheren. Rek de huid uit terwijl je voorzichtig met gelijke bewegingen je ballen gaat scheren. Je kunt het gebied eronder bereiken door je hele pakket, inclusief de schacht, omhoog tegen je onderbuik te trekken. Voel de huid na en scheer het gebied dat je mogelijk hebt gemist. Voilà! Je hebt zojuist je ‘pakket’ er groter uit laten zien. Waarom heb je hier niet eerder aan gedacht he 😉? Dat wordt genieten!

tip van peak play

Extra tip

Het is belangrijk om voorzichtig te scheren en je te concentreren op wat je doet (zet dus die voetbalwedstrijd of film op de achtergrond uit 🙃). Zo voorkom je vervelende ongelukken.

Ballen scheren Stap 4: Neem meteen de aangrenzende delen mee

Terwijl je bezig bent met het ballen scheren, kun je meteen het aangrenzende gebied aan de bovenkant van je benen scheren. Je kunt zelf overwegen om nog meer delen te trimmen, zoals je oksels, borst of baard.

Ballen scheren Stap 5: Spoel de losse haren weg

Spoel af met een prettige douchegel en geef je schaamstreek (en misschien ook je borst en de rest van je lichaam) een goede schuimbeurt en spoel alle losse haren weg. Je kunt ook lichaamsscrubs of een badspons (met bullet vibrator voor extra genot!) gebruiken om dode huidcellen te verwijderen die jeuk veroorzaken.

Ballen scheren Stap 6: Dep droog en gebruik eventueel babypoeder

Dep het zojuist geschoren gebied droog met een schone handdoek of andere zachte doek. Draag boxershorts voor een goede ventilatie. Om de jeuk te verminderen breng je wat lotion, bodypoeder of anti-jeukcrème aan. Dit hoeft niet elke dag, één of twee keer per week is prima.

Expert tip van Peakplay

Kies voor de likbare versie van het bodypoeder, dan kan het voorspel meteen beginnen! Bodypoeder is in verschillende smaken verkrijgbaar. Er is dus altijd een smaak te vinden die bij jouw partner past!

Nu je weet wat je nodig hebt voor ballen scheren en antwoord hebt op de vraag hoe moet je je ballen scheren, kun je testen of die extra centimeters ook opgemerkt worden 😊. Geniet ervan!