Skip to main content

Veel mannen hebben de wens om een grote ejaculatie, oftewel grote zaadlozing, te krijgen tijdens de daad. Het krijgen van een grote zaadlozing is niet zo moeilijk als het lijkt. Peakplay zet de tips voor je op een rijtje zodat ook jij een grote ejaculatie kunt krijgen! Heerlijk toch?!

Grote ejaculatie tip 1: zorg voor een spermaproductie die op peil is

Een betere productie van sperma zorgt ervoor dat je met meer kracht kunt klaarkomen. Ook zorgt een grote spermaproductie voor meer zaadcellen. Dit maakt je (in theorie) vruchtbaarder. Er zijn penispillen op de markt die hiervoor kunnen zorgen. Deze penispillen:

  • Stimuleren de doorbloeding van je penis
  • Zorgen dat je langer een erectie houdt
  • Verhogen de productie van je sperma (!)
  • Laten je een intenser orgasme beleven

Heb je wisselende bedpartners? Draag dan de juiste maat condoom en zorg eventueel voor extra glijmiddel.

Grote ejaculatie tip 2: (tijdelijke) onthouding

Bij de tweede tip, om te zorgen voor een grote ejaculatie, maak je simpelweg gebruik van een natuurlijk proces, namelijk onthouding. Door een lange tijd geen seksuele activiteit te hebben neemt de grootte van je zaadlozing aanzienlijk toe. Je vraagt je nu waarschijnlijk af: hoe lang moet ik mij van seks onthouden voor een grote zaadlozing? Hanteer een periode van 1 tot 3 weken. Heb je dat ervoor over 😉?

Grote ejaculatie tip 3: vitaminen en een gezonde levensstijl

Vitaminen spelen een belangrijke rol in het bevorderen van een gezonde zaadlozing. Verschillende vitaminen kunnen bijdragen aan de productie van meer sperma en het verbeteren van de kwaliteit ervan. Hierbij is het belangrijk te weten dat vitaminen alleen geen garantie bieden voor een grote zaadlozing. Een gezonde levensstijl, met een uitgebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging en het vermijden van schadelijke stoffen, zijn eveneens cruciaal voor een optimale vruchtbaarheid. Ook moet je ervoor zorgen dat je veel water drinkt om het lichaam goed gehydrateerd te houden.

Vitamines die je kunnen helpen bij een grote zaadlozing

Vitamine C is essentieel voor de productie van gezonde zaadcellen en kan de mobiliteit en levensvatbaarheid ervan verbeteren.

Vitamine E, een krachtige antioxidant, kan helpen bij het beschermen van de zaadcellen tegen schadelijke vrije radicalen, waardoor hun levensduur wordt verlengd.

B-vitaminen zoals vitamine B12 en foliumzuur de vruchtbaarheid van mannen bevorderen en de productie van zaadcellen verhogen.

Vitamines helpen bij een grote ejaculatie
Vitamines kunnen je helpen bij een grotere zaadlozing

Grote ejaculatie tip 4: houd je ballen (en je hoofd 🙃) altijd koel

Warmte kan een negatieve invloed hebben op jouw zaadproductie. Het mannelijke voortplantingssysteem is gevoelig voor temperatuurveranderingen; een te hoge temperatuur kan de productie en kwaliteit van sperma nadelig beïnvloeden. Langdurige blootstelling aan warmte, zoals het dragen van strakke kleding, het nemen van hete baden of frequente saunabezoeken, kan de temperatuur van de testikels verhogen.

Een verhoogde temperatuur van je ballen kan de spermaproductie verminderen. Dit leidt mogelijk tot een verminderde zaadkwaliteit. Het is belangrijk om regelmatig rustmomenten te nemen en ervoor te zorgen dat de testikels voldoende geventileerd blijven om de optimale temperatuur te behouden voor een gezonde zaadproductie.

Grote ejaculatie tip 5: minder roken, minder alcohol, minder stress

Stress is letterlijk en figuurlijk ‘killing’ voor je zaadcellen. Dit geldt ook voor alcoholgebruik en roken. Een bijkomend effect van stress is vaak dat het eetpatroon verslechtert (zie tip 3). Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden, stress te beheersen en matig om te gaan met roken en alcoholgebruik om jezelf seksueel gezond te houden.

Roken

Roken is natuurlijk nooit goed en leidt tot verminderde bloedtoevoer naar de geslachtsorganen. De kwaliteit van het sperma vermindert. Dit kan leiden tot een kleinere ejaculatie.

Alcohol

Overmatig gebruik van alcohol kan schadelijk zijn voor de seksuele gezondheid. Het kan de testosteronproductie beïnvloeden. Dit kan leiden tot een verminderde sperma-aanmaak en mogelijk een afname in de hoeveelheid sperma tijdens de zaadlozing.

Stress

Ook kan stress een grote rol spelen. Langdurige stress kan de hormoonbalans verstoren en vermindert het seksuele verlangen. Dit heeft weer invloed op de ejaculatie die mogelijk minder intens is.

Bonustip: het gebruik van een cockring kan je helpen langer een erectie te behouden. Of om je zaadlozing uit te stellen. Immers, het gaat niet altijd om de grote van de ejaculatie, maar ook om de lengte van het spel en het plezier van je bedpartner!