Skip to main content

Zinderende zomerzon of wilde wintersport…juist op reis heb je tijd om met je seksspeeltje aan de gang te gaan. Dit voegt gegarandeerd extra plezier aan je vakantie toe. Neem je je seksspeeltje mee op reis met de auto; geen probleem! Ga je met het vliegtuig op reis? Dan is het handig te weten óf en hoe je je dildo, vibrator of ander seksspeeltje mee moet nemen. Met de tips van PeakPlay voorkom je gênante taferelen bij de douane. 

Tip 1) Je oplaadbare en elektronische speeltje kun je beter thuislaten

Neem je je speeltje mee in je handbagage? Weet dat de scans bij de douane je speeltje zullen erkennen als elektronisch apparaat vanwege de draden en het metaal. Het is dus beter je speeltjes met batterijen thuis te laten. Wil je deze toch meenemen? Leg je vibrator dan bij je andere elektronische apparaten, zoals je mobiel, in een apart bakje (zie ook tip 2). Doe je dit niet dan is de kans groot dat je koffer open moet en de douanebeambte jouw speeltje aan nader onderzoek onderwerpt. Gênant! 

Tip 2) Seksspeeltje mee op reis? Verpak ‘m goed! 

Verpak je Satisfyer of andere sextoy bij voorkeur in een ondoorzichtige verpakking. Je wilt immers niet dat je seksspeeltje wordt gezien tijdens de controle door de douane bij het doorzoeken van je bagage. Eventueel kun je je toy eerst verpakken in doorzichtig plastic. Wordt je speeltje dan uit de verpakking gehaald door de douanebeambte, dan is dit wel zo hygiënisch. 

Neem je je speeltje mee als ruimbagage, gebruik dan een stevige verpakking om beschadigingen te voorkomen. Denk er ook aan je speeltje goed uit te schakelen. Verwijder de batterijen, indien mogelijk, zodat je vibrator niet onverwachts aan gaat. 

Tip 3) Size does matter! Let op de maximale afmetingen van ‘gereedschap’ 

Niet elke maatschappij staat elk formaat toegestane voorwerpen toe. Het is daarom belangrijk om de bagageregels van de luchthaven en de vliegtuigmaatschappij te controleren voor je op reis gaat. Neem je liever geen risico? Kies dan voor een compact (reis)formaat.

Tip 4) Zorg voor de juiste reisstekker voor je seksspeeltje mee op reis

Reis je naar een land met andere stopcontacten dan de Nederlandse, denk dan aan de juiste reisstekker. Want hoe vervelend is het als op je heetst de batterij leeg blijkt te zijn. Vergeet dus ook niet je oplaadkabel en eventuele andere bijbehorende accessoires. 

Tip 5) Controleer of je je seksspeeltje mee op reis mag in het land van bestemming

Seksspeeltjes zijn illegaal in veel landen. Denk hierbij aan landen als Saoedi-Arabië, Iran, India, Indonesië, Maleisië, Pakistan, Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Jemen, Kuwait, Bahrein, Brunei, Vietnam, Oman en Singapore. In sommige landen kunnen seksspeeltjes alleen verkocht worden na een medisch voorschrift. En wil je een speeltje kopen op vakantie? Weet dat in sommige landen de verkoop van seksspeeltjes strafbaar kan zijn. Controleer dus goed welke regels in jouw land van bestemming gelden voor je je Satisfyer inpakt!

Tip 6) Voorkom metaal onder je kleding

Je strap-on harnas of leren body met gespjes alvast aantrekken is geen goed idee. Het metaal van deze sexy kledingstukken worden namelijk direct ontdekt door de scans bij de douane. Tenzij je er zin in hebt om je te verantwoorden bij een gespierde douanier, is dit echt een no go.

En last but not least: krijg je vragen over je toy; wees eerlijk! Je bent vast en zeker niet de eerste persoon met extra gereedschap in de koffer.

PeakPlay wenst je een heerlijke vakantie!