Skip to main content

Denk je aan een seksspeeltje, dan denk je al snel aan een dildo of een vibrator. Hoewel deze sex toys populair zijn, wint de buttplug ook aan terrein. Deze anale sextoy is verkrijgbaar in vele soorten, maten en kleuren. Genieten van een buttplug vraagt wel voorbereiding. PeakPlay maakt je wegwijs in de wereld van buttplugs, ook wel anale pluggen genoemd.

Voor de eerste keer een buttplug gebruiken (tips)

Voor het eerste gebruik van een buttplug is het belangrijk dat je jezelf en je lichaam goed voorbereidt. Je moet weten hoe je lichaam zal reageren en of het andere gevoeligheden kent. Hier volgen enkele tips!

Tip #1 – Geduld is een schone zaak

Overhaast niet; geduld en voldoende tijd nemen voor de voorbereiding is cruciaal voor een fijne ervaring. De keuze van de juiste maat buttplug is hier onderdeel van. Als je niet ervaren bent met buttplugs dan is het verstandig te beginnen met een kleine variant. Vanaf daar bouw je het verder op. In zo’n geval kan een set van buttplugs handig zijn.

Zodra je tijdens het inbrengen bij de dikste kant van de plug bent aangekomen wordt deze weer smaller. De anale plug blijft dan goed zitten. Het spelen kan beginnen ?. Denk hierbij ook aan het toevoegen van andere seksspeeltjes, zoals een dildo, aan je spel. 

Tip #2 – Kies ook eens voor een vibrerende buttplug

Naast de standaard anale plugs kun je ook kiezen voor een vibrerende buttplug. Heb je eenmaal je anaalplug gekozen, denk dan ook aan een glijmiddel. Een glijmiddel op waterbasis is hierbij aan te raden. Glijmiddelen op basis van olie zijn minder geschikt. Simpelweg omdat deze glijmiddelen je plug kunnen aantasten. Er bestaan speciale anale glijmiddelen waarvan sommigen een verdovende werking op de anus hebben. Deze glijmiddelen maken het inbrengen makkelijker en prettiger. 

Tip #3 – Gebruik je buttplug niet te lang

Een buttplug kun je, afhankelijk van je ervaring met anale speeltjes, tussen een half uur en twee uur inhouden. Na een uur is het aan te raden de buttplug opnieuw te voorzien van glijmiddel om je comfort te blijven voelen. Ga nooit over je grenzen heen om beschadiging aan de sluitspier te voorkomen!

Buttplug

Welke soorten en maten buttplugs zijn er?

Ga je een buttplug kopen dan heb je de keuze uit veel verschillende soorten en maten van dit anale speeltje. Voor jouw genot is het belangrijk een anale plug te vinden die bij jouw voorkeuren en lichaam past. PeakPlay zet daarom de meest voorkomende soorten buttplugs voor je op een rijtje.

1. Anale buttplug met een ballonvormige onderkant

Deze buttplug biedt extra stimulatie en is te koop in diverse vormen en maten. 

2. Anale plug met een staafvormige schacht

Deze pluggen zijn vaak gemaakt van siliconen, rubber of metaal en zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en vormen. 

Buttplug

3. Buttplug met een kleiner uiteinde

Deze anale toy is vaak gemaakt van rubber of metaal. Deze buttplug is ideaal voor mensen met een gevoelige anus.

4. Anale buttplug met een verlengstuk

Deze buttplug is ideaal als je houdt van langdurige anale stimulatie. 

5. Buttplug met een kortere schacht en bredere onderkant

Als je een kleinere anus hebt dan is dit anale speeltje ideaal. Over het algemeen zijn ze gemaakt van siliconen. 

Hoe breng ik de buttplug aan?

Allereerst is het belangrijk dat je, vóór het inbrengen van de plug, oplet of er geen scherpe randen aan je seksspeeltje zitten. En ook niet onbelangrijk: zorg voor voldoende glijmiddel om beschadigingen te voorkomen. Een glijmiddel op waterbasis vergemakkelijkt het inbrengen en zorgt het voor meer comfort. Begin langzaam en voorzichtig met het inbrengen van de plug. Breng de plug zo ver in dat je je er nog comfortabel bij voelt. Doet het pijn? Stop dan meteen en verwijder de plug. Zorg ervoor dat je de tijd neemt en rustig blijft. Zo heb je een plezierige ervaring. 

Als je het gevoel hebt dat je er klaar voor bent om de plug in je anus te laten zitten, kun je beginnen met spelen. Heb je een vibrerende buttplug aangeschaft? Dan kun je nu de verschillende vibratiestanden en snelheden gaan proberen. Experimenteer om te kijken wat jou het beste bevalt. Als je klaar bent met spelen, verwijder de plug dan voorzichtig. Zeker bij een buttplug is hygiëne achteraf erg belangrijk. Vergeet daarom niet om de plug goed schoon te maken voordat je anale speeltje weer opbergt.

Zijn anaal kralen ook een vorm van een buttplug?

Het antwoord hierop is: nee. Anaal kralen breng je net als een buttplug (zoals de naam al aangeeft) in de anus in. Hoewel anaal kralen een beetje op de een buttplug lijken is het toch anders. De kralen breng je namelijk één voor één aan in je anus. Met het touwtje aan de anaal kralen kun je ze rustig heen en weer bewegen voor een fantastisch gevoel. Anaal kralen zijn geschikt voor de meer gevorderde gebruiker van anale speeltjes.

Anaal kralen
Anale seksspeeltjes: een buttplug is niet hetzelfde als anaal kralen

Hoe zit het met de hygiëne bij een buttplug?

Voordat je begint met de buttplug is het verstandig deze schoon te maken met een toy cleaner. Voor een extra goede hygiëne is het verstandig een anale douche te nemen. Deze intieme douche, een soort van pompje met een bol reservoir, vul je met lauwwarm water. Door te knijpen in het pompje komt er water uit de sproeigaatjes en wordt je anus (of een andere intieme zone) gereinigd. Uiteraard maak je je buttplug na gebruik ook grondig schoon. Dit is wel zo fris ?.

Korte checklist voor het kopen van een buttplug

Als je een buttplug wil kopen is het handig om voor jezelf eerst onderstaande vragen te beantwoorden. Dit vergemakkelijkt je keuze.

  1. Welke soort buttplug wil je kopen; met een smalle of brede basis, met een lange of een korte staaf?
  2. Welk materiaal vind je prettig? Er zijn buttplugs van siliconen, metaal of glas te koop
  3. Voor welke maat anaalplug kies je?
  4. Heb je aan een glijmiddel op waterbasis gedacht?
  5. En ook aan een toy cleaner gedacht?

Buttplug proberen? Onze partner Easytoys heeft een groot assortiment aan buttplugs. Snel, veilig en discreet geleverd! Waarom zou je nog wachten?