Skip to main content

Voor welke soort vibrator ga jij? Het aanbod vibrators is enorm. Ga je bijvoorbeeld voor een trillende g-spot vibrator of toch voor de wand massage? Welk type je moet kiezen kan knap lastig zijn. Wij snappen dat. PeakPlay legt daarom graag de verschillende soorten vibrators aan je uit. Zo bepaal je snel welke soort of type vibrator past bij jouw wensen én seksuele voorkeuren. Lees en geniet je mee?

Soorten vibrators

Allereerst is het goed te weten dat vibrators grofweg in enkele categorieën in te delen zijn. En dat sommige modellen verschillende functies combineren. Na het lezen van dit artikel weet je welke functies er zijn en kun je de vibrator kiezen voor het genot dat jij wenst. Om samen óf alleen te genieten. Grofweg zijn deze soorten vibrators te koop:

  • De wand massager of wand vibrator
  • Vibrator voor stimulatie van de G-spot 
  • Luchtdruk vibrator, ook wel de clitoris vibrator genoemd 
  • De ‘gewone’ vibrator, ook bekend als de Tarzan vibrator 
  • De vaginale vibrator 
  • De anale vibrator
  • De vibrator voor koppels

1. Wand vibrator (wand massager)

Deze vibrator kan, naast het gebruik voor uitwendige stimulatie van erogene zones, ingezet worden als massagestaaf. Deze vibrator kenmerkt  zich door zijn krachtige vibraties. Een hoogtepunt is (bijna) altijd gegarandeerd. Bij sommige modellen zijn opzetstukken verkrijgbaar voor inwendige stimulatie of voor stimulatie van de clitoris, bijvoorbeeld met bunny oortjes. Ook is bij bepaalde modellen ‘de onderkant’ van de vibrator bruikbaar voor vaginale of anale stimulatie. Het gebruik van glijmiddel is hierbij prettig. Mocht jouw voorkeur uitgaan naar vibratorgebruik in anus of vagina, dan is een andere vibrator dan de wand vibrator waarschijnlijk een betere keuze. Meer over de wand vibrator lees je hier.

wand vibrator

2. Vibrator voor de G-spot (G-spot vibrator)

Deze vibrator is geschikt voor stimulatie van de G-spot van vrouwen. De G-spot is een uiterst gevoelige plekje ter hoogte van de clitoris aan de binnenzijde van de vagina (heb jij ‘m al ontdekt?). Doordat dit type vibrator een ronde, gebogen top heeft, wordt de G-spot stevig gemasseerd en gestimuleerd. Benieuwd naar het voordeel van een G-spot organisme? Simpel; dit type orgasme is heftiger is dan die bij clitorale stimulatie. Én als bonus zou je zomaar spuitend klaar kunnen komen. De G-spot vibrator laat je samen of alleen intens genieten!

g-spot vibrator

3. Luchtdruk vibrator (of: clitorisvibrator)

Ze worden steeds populairder; de vibrators waarmee door luchtdruk de clitoris wordt gestimuleerd. De Satisfyer is de bekendste luchtdruk vibrator en bracht menig vrouw al tot een hoogtepunt. Door het uitwendig plaatsen van ‘het silliconen kapje’ van deze vibrator op de clitoris, wordt deze vacuüm gezogen. Dit zorgt ervoor dat de clitoris zachtjes naar binnen gezogen wordt en dus gestimuleerd. Hierbij wordt geen direct contact met de clitoris gemaakt. Doordat je zelf de stand van luchtdruk instelt, bepaal je ook zélf het tempo waarmee je komt. Succes gegarandeerd!

luchtdruk vibrator

4. De Tarzan (de ‘gewone’ vibrator)

De Tarzan is de klassieker onder de vibrators; inzetbaar voor stimulatie van de clitoris én van de (inwendige) vagina. De Tarzan vibrator is niet zomaar de meest populaire vibrator! Dit seksspeeltje herken je aan de draaiende kop, de stimulatie van de clitoris en de bewegende parels in de schacht. Ga je liever voor een Tarzan die lijkt op een penis of past een gladde staaf meer bij jou? De keuze is reuze! Als je op meerdere manieren gestimuleerd wil worden, dan is de Tarzan vibrator er voor jou. Je vindt de Tarzan vibrator bij onze partners onder verschillende namen, zoals Rabbit en Dolphin. Ben jij de Jane bij deze Tarzan?

tarzan vibrator

5. De vaginale vibrator

Een vaginale vibrator gebruik je inwendig, oftewel: dit seksspeeltje breng je in. Deze vibrator stimuleert de vagina van binnenuit met trillingen. Als je kiest voor dit type vibrator, zorg er dan voor dat je kiest voor een model dat zorgt voor diepe trillingen door krachtige vibraties. Zo weet je namelijk zeker dat je veel voelt. En wil je een exemplaar dat er niet uitziet als een vibrator? Denk dan eens aan een lipstick vibrator (mini vibrator). Niemand die doorheeft welk heerlijks jij voor je lippen in je handtas hebt ;).

vaginale vibrator

6. De anale vibrator

Hou je van anaal spel? Dan kan de anale vibrator een goede keuze voor je zijn. Anale vibrators zijn er in verschillende vormen, kleuren en maten. Ze zijn er voor beginners en voor gevorderden. De anale vibrator is relatief smal en beschikt over verschillende trilstanden. Met deze vibrator kun je de anus stimuleren maar ook het gebied tussen de anus en de ballen of de vagina.

Dit gebied is bijzonder gevoelig doordat zich vele zenuwuiteinden in de anus bevinden. De stimulatie hiervan kan je tot heftige orgasmen brengen en erg prettig aanvoelen. De trillingen van de anaal vibrator zorgen er ook voor dat de kringspier meer ontspant. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Ga je voor anale seks? Dan is een ander soort vibrator over het algemeen niet geschikt. Anale vibrators hebben als voordeel dat ze vaak een wijd uitlopende uiteinde hebben. Zo blijft de vibrator goed op zijn plaats zitten.

anaal vibrator

7. De vibrator voor koppels 

In feite is elk seksspeeltje geschikt voor koppels. Niets is immers leuker dan elkaar plagend tot een hoogtepunt brengen, met een speeltje voor hem of voor haar. Toch zijn er speciale seksspeeltjes voor stellen te koop. Het kenmerkende aan een vibrator voor koppels is de gelijktijdige stimulatie van beide partners. Zo kom je beiden nog intenser, en misschien wel tegelijk, klaar.

Kies je voor een duo vibrator dan kun je kiezen voor een speeltje voor inwendig of voor uitwendig gebruik. Niet alle vibrators voor koppels werken hetzelfde. Bedenk dus bij de aanschaf van een speeltje om samen te gebruiken wat je bij wie wilt stimuleren. En vergeet het glijmiddel en de toy cleaner niet; om veilig te kunnen genieten én om jouw speeltje schoon te maken.

duo vibrator

Voor elke stimulatie een ander type vibrator

Welke vibrator bij jou past hangt in belangrijke mate af van welk gebied je bij wie wilt stimuleren. Maar…zoals je ook niet elke dag hetzelfde eet, zul je ook niet altijd dezelfde voorkeur voor één soort vibrator hebben. Het hebben van een breed assortiment (stille) vibrators van verschillende soorten is daarom zeker aan te bevelen! Het spreekwoord luidt niet voor niets: verandering van spijs doet eten….