Skip to main content

Hadden Adam en Eva een dildo in het paradijs? Misschien niet, maar duidelijk is wel dat de dildo het oudste seksspeeltje ter wereld is. Bij diverse opgravingen zijn dildo’s van hout en steen gevonden. Oftewel: genieten van een speeltje in de vorm van een penis is van alle tijden! Of je nu een realistische dildo, een voorbinddildo, een anale dildo of een dildo met zuignap zoekt: PeakPlay helpt je verder! Wij maken je wegwijs in soorten, maten en materialen. En vertellen je graag welke dildo waarvoor geschikt is.

Wat is een dildo?

Een dildo is een kunstpenis en is er voor iedereen: man, vrouw, homo of hetero! Het is daarom een van de meest bekende seksspeeltjes. Een all-time favorite! Een kunstpenis lijkt vaak, zoals de naam doet vermoeden, op een echte penis en is gemaakt voor masturbatie of om te gebruiken tijdens seks met een partner. Dildo’s bestaan in veel verschillende vormen, maten, materialen en kleuren.

Is een dildo hetzelfde als een vibrator? Nee. Het grote verschil tussen een dildo en een vibrator is dat een vibrator op batterijen of stroom werkt en kan vibreren. Een kunstpenis doet dit niet.

dildo's

Soorten dildo’s

Als je op zoek bent naar een dildo dan heb je een aantal keuzes te maken: welk soort dildo zoek je, welk materiaal heeft je voorkeur en hoe groot moet de dildo zijn. De dildo is, net als alle andere seksspeeltjes, in een aantal categorieën in te delen:

#1 De realistische dildo (de normale dildo)

De realistisch dildo lijkt, zoals de naam al doet vermoeden, op een echte penis. De normale dildo’s die het meest realistisch zijn hebben een sterk geaderd uiterlijk. De dildo voelt daardoor realistisch aan én ziet er ook zo uit.

Hou je van een zwart gekleurde penis? Ook voor deze voorkeur zijn realistische dildo’s te koop. Realistisch dildo’s zijn er in blanke huidskleur en in de kleur zwart. Ook zijn er transparante en anderskleurige varianten van deze dildo op de markt. De realistische dildo is in verschillende lengtes, diktes en krommingen verkrijgbaar. Mét of zonder balzak. Voor ieder wat wils dus!

#2 De dildo met zuignap

Als je houdt van een potje solo-sex, dan biedt de dildo met zuignap vele gebruiksmogelijkheden. Deze dildo is eenvoudig stevig vast te zetten op een glad oppervlak. Het grote voordeel is dat je je handen vrij hebt.

De dildo met zuignap is bijvoorbeeld ideaal voor gebruik onder douche. Ook als je wil experimenteren met verschillende standjes is deze dildo handig. De dildo met zuignap is verkrijgbaar met en zonder balzak. Over het algemeen is een dildo met zuignap een realistische dildo, maar dan met een zuignap 🙂

#3 De anale dildo

De anale dildo is dé perfecte dildo als je op zoek bent naar anale stimulatie. Doordat de schacht van deze dildo meestal smaller is, verloopt het penetreren van de anus makkelijker. De anale dildo kan zowel door mannen als vrouwen gebruikt worden.

Wil je de mannelijke prostaat extra stimuleren voor een heftig orgasme? Kies dan voor een prostaat dildo. De anale prostaatdildo zorgt, door zijn bolvormige kop en kromming van de schacht, voor inwendige stimulatie van de prostaat. Wanneer de prostaat gelijktijdig met de penis gestimuleerd wordt kan een intens orgasme bereikt worden.

#4 Voorbinddildo (strap on dildo)

Zelf geen penis maar wel zin om je partner te verwennen via penetratie? Dan biedt de voorbinddildo de oplossing voor jullie. Vaak wordt dit type dildo gebruikt door lesbische stellen. Vrouwen gebruiken deze dildo dan om elkaar te penetreren. Toch wint de voorbinddildo bij hetero- en homoseksuele bedpartners aan populariteit.

De voorbinddildo wordt ook wel een strapon (of strap on dildo) genoemd. Om dit type dildo te kunnen gebruiken, door ‘bevestiging’ aan je lijf, is een harnas nodig. Dit strap on harnas draag je om je heupen of je taille. De dildo zelf kun je in het systeem haken. Vaak kun je een complete set kopen. Je koopt dan dus het harnas samen met de dildo. Op zoek naar een voorbind dildo? Lees dan deze 6 tips voor het vinden van de juiste voorbind dildo!

Het is ook mogelijk om je eigen combinatie maken van dildo en harnas. Hierbij is het belangrijk om goed om te letten: de voorbind dildo en het strap on harnas moeten natuurlijk wel goed in elkaar passen (link artikel). Draagt de man de strapon? Kies dan voor een holle dildo. Deze dildo valt als een schacht (of koker) over de penis van de man en maakt deze zo dikker, langer of stijver.

#5 Dubbele dildo

Wil je op hetzelfde moment als je partner gepenetreerd worden? Dan biedt de dubbele dildo uitkomst. De dubbele dildo kan desgewenst aan twee kanten tegelijk gebruikt worden. Afhankelijk van het gebruik kies je het juiste type dubbele dildo. Er zijn namelijk verschillende soorten dubbele dildo’s te koop.

Zo kun je bijvoorbeeld door één persoon tegelijk zowel anaal als vaginaal gepenetreerd worden. Of kun je er voor kiezen, bijvoorbeeld als lesbische bedpartners, om ieder aan één kant gepenetreerd te worden met dezelfde dildo. Het ligt er dus aan met wie je het bed deelt en welke voorkeuren je hebt om de juiste dubbele dildo te kiezen.

Maten en materialen van dildo’s

Dildo’s zijn er in verschillende maten: een grote dildo, een kleine dildo (10 centimeter) of juist een extreem model (meer dan 35 centimeter); je kunt het allemaal kopen. Ook zit er verschil in het materiaal van een dildo. De meeste dildo’s zijn gemaakt van siliconen of jelly. Maar een metalen dildo of een glazen dildo behoort eveneens tot de mogelijkheden. Kies dus het materiaal of de maat van de dildo die jij (of je partner) heerlijk vindt.

Dus…welke kunstpenis kies jij? Checklist!

Bij de keuze voor een bepaald type dildo is het belangrijk de volgende vragen voor jezelf te beantwoorden ter check:

  • Ga ik voor anale of vaginale stimulatie? En wat wil ik dan specifiek stimuleren?
  • Wil ik tegelijk met mijn partner gestimuleerd worden of stimuleer ik alleen mijn partner met de dildo?
  • Welke maat past bij mij en/of mijn partner?
  • Welk materiaal vind ik prettig aanvoelen?

Tip: vergeet niet om glijmiddel te bestellen bij je dildo. En denk ook aan de hygiëne om infecties te voorkomen. Weten hoe je je dildo schoon houdt? Lees dan de PeakPlay schoonmaaktips voor je speeltje. 

Heb je al deze vragen beantwoord? Vind dan eenvoudig de juiste dildo bij onze partner Easytoys. Dildo’s maken jouw seksleven niet alleen intenser en spannender, maar ook realistischer en leuker. Bekijk hier de top 10 dildo’s op dit moment. Je keuze gemaakt? Genieten maar! Je behoort dan tot een groot historisch gezelschap. Het genot van een dildo ervaren doen mensen immers al eeuwenlang. Veel plezier!