Skip to main content

Strap-on dildo

De voorbinddildo kent vele synoniemen. Zo wordt deze dildo ook wel de strap on dildo of kortweg strapon (of strap-on) genoemd. Deze dildo wordt steeds populairder. De strap-on is allang niet meer alleen een seksspeeltje voor lesbische vrouwen. Ook homo’s en hetero’s genieten steeds vaker van het plezier van de penetratie van een voorbinddildo

Om de dildo te kunnen gebruiken is een harnas nodig. Dit harnas, dat op verschillende manieren gedragen kan worden, is in verschillende vormen te koop. Ditzelfde geldt voor de dildo die je erbij kiest. PeakPlay zet de stappen op een rijtje zodat jij de juiste dildo met harnas kiest.

Een voorbinddildo kopen: 6 tips waar je op moet letten

Tip 1: bedenk wie de voorbinddildo gaat dragen

De strapon, of strap-on dildo, kan een seksspeeltje voor een man of een vrouw zijn. Gaat een man de voorbinddildo dragen dan is een holle dildo de juiste keuze. De holle dildo schuif je over de penis van de man als een koker. Deze lijkt hierdoor langer en wekt de illusie van een stijve penis. Wanneer de vrouw de dildo gaat dragen kies je voor een massieve strap-on dildo. Het anaal penetreren van de partner door een vrouw noemen we dit pegging. Hiervoor zijn speciale pegging strapons te koop.

Tip 2: bepaal de maat van je strap-on harnas

Niet ieder harnas past (bij) iedereen. Het is daarom belangrijk de maat goed op te meten. Veel harnassen kun je verstellen. Let dus goed op de minimale en maximale afmetingen. Het meten van jouw maat doe je uiteraard op de plaats waar het harnas gedragen wordt. Dit is vaak laag op de heupen. Als je partner het harnas ook wil gaan dragen, meet dan ook zijn/haar maten op.

Tip 3: bepaal welk materiaal je prettig vindt voor je voorbind harnas

Strap-on harnassen zijn verkrijgbaar in vele materialen, zoals leer en elastiek. Kies je voor een elastisch materiaal, check dan goed of deze niet té elastisch is. Het is namelijk niet prettig als jij naar achteren of op en neer beweegt en de dildo gaat in die beweging niet mee doordat het elastiek uitrekt ?

Is een strap-on harnas van leer of een ander materiaal?

Leer is een veelgebruikt materiaal, maar kan ook stug zijn. Ook moet je er goed op letten dat de bandjes niet te dun zijn. Dit kan gaan snijden. Een bredere, zachte leren riem is prettig. Een ander materiaal dat je regelmatig tegenkomt bij een strap-on harnas is die van de banden van sporttassen. Deze banden zijn vaak verstelbaar. Daarnaast zijn ze behoorlijk stevig, maar wel zacht; heel prettig en praktisch dus. En dat voor een gunstige prijs. 

Strapon slip

Naast de strap-on harnassen met banden zijn er ook strapons te koop in de vorm van een slip. Het voordeel is dat deze strapon slips heel comfortabel zitten. Het is dan wel extra belangrijk de goede maat slip te bestellen. En kies voor een materiaal dat niet teveel rekt, om de reden die bij stap 3 genoemd is 🙂 .

Tip 4: bekijk hoe de dildo vast zit

Grofweg zijn er 2 soorten strap-ons te onderscheiden: een waarbij de dildo (permanent) vastzit aan het harnas óf die waarbij de dildo verwisselbaar is. Dit laatste is meestal het geval. Een permanente dildo aan je strap-on is prima áls je zeker weet dat dit de juiste dildo voor je is. De mogelijkheid tot het schoonmaken van de dildo en het harnas is hierbij extra belangrijk. Zo hou je het veilig en hygiënisch.

Als de dildo verwisselbaar is heb je de keuze uit een aantal systemen:

  • Met cockringen: over het algemeen worden 3 maten meegeleverd. De cockring is te verwisselen door middel van drukknoopjes. Je schuift de dildo dan door die cockring. Soms is de ring aan het harnas niet verwisselbaar. Let hier dus goed op bij de aanschaf.
  • Een strap-on die op een slip lijkt heeft meestal een, in de stof ingebouwde, cockring met een vaste maat. Deze maat is redelijk universeel en is geschikt voor de meeste dildo’s.
  • Vac-u-lock: bij dit systeem heeft het harnas een speciaal vac-u-lock pinnetje. Dit pinnetje past precies in de hiervoor bestemde opening van vac-u-lock dildo’s. Het voordeel van dit systeem is dat de dildo goed vast zit. Dit komt door het vacuüm effect. Het nadeel van dit systeem is dat je keuze in dildo’s beperkter is.

Tip 5: maak je keuze voor de vorm en de maat van de dildo

Nadat je jouw keuze voor een strap-on harnas hebt gemaakt weet je voor welke maat dildo je kunt gaan. Let er wel op dat je een dildo met een platte onderkant uitzoekt. Een versie met zuignap kan werken als de zuignap stevig genoeg is.

Heb je gekozen voor een harnas met cockringen? Dan behoort een dildo met balzak ook tot de mogelijkheden. De dikte van de ballen is hierbij belangrijk, omdat te dikke ballen ervoor kunnen zorgen dat de cockring niet goed past. Als het systeem voor de bevestiging van de cockring flexibel is, kun je voor een dildo met dikkere ballen kiezen. Ook een dubbele dildo behoort tot de mogelijkheden.

Welke vorm dildo je moet kiezen hangt af van het hoe je deze wilt gebruiken. Wil je juist anaal of vaginaal penetreren of allebei? En welke plaats wil je stimuleren? Zo zijn er bijvoorbeeld speciale g-spot dildo’s. 

Tip 6: volg je gevoel; voel je je goed in een strapon harnas?

Om optimaal te kunnen genieten van je voorbinddildo is het belangrijk dat je je goed voelt in je strapon harnas. Vraag jezelf af: voel ik me sexy? Vind ik het harnas mooi staan? Want hoe praktisch het harnas ook gekozen is; een positief antwoord op deze vragen blijft toch het allerbelangrijkste!

Waarom een voorbinddildo?

De uitdrukking ‘geven is leuker dan ontvangen’ geldt zeker bij het gebruik van een voorbinddildo. Als vrouw ben je meestal de ontvangende partij. Door een strap-on toe te voegen aan je collectie seksspeeltjes kun je de rollen omdraaien. Zo wordt de man ‘onderworpen’ aan de vrouw. Dit kan, juist doordat de verhoudingen anders zijn, een genot voor beiden zijn.

Daarnaast biedt de strapon je de mogelijkheid, afhankelijk van de dildo die je kiest, meerdere plekken tegelijkertijd te stimuleren door penetratie. De strap-on of een andere dildo proberen? Informeer je vooraf goed over de verschillende soorten, maten en kleuren dildo’s.

Voorbinddildo kopen

Probeer eens wat nieuws met je partner en gebruik een voorbinddildo. De strap on dildo’s zijn geschikt voor hem en haar en helpen jou om jouw spannendste en stoutste fantasieën te uiten. Het is een ideaal seksspeeltje als je je partner eens wilt verwennen op een originele manier. Ben je overtuigd? Koop dan – veilig en discreet – vandaag nog een strap on dildo. Veel speelplezier!