Skip to main content

Masturberen is een van de meest intieme maar ook fijnste dingen die je voor jezelf kunt doen. Het is een goede manier om jouw eigen lichaam beter te leren kennen. Ook ontdek je, als je gaat beginnen met masturberen, wat je lekker vindt en waar jij opgewonden van raakt. Dit is in je voordeel als je seks met een partner hebt, omdat jij dan al precies kunt aangeven wat jou opwindt. 

Beginnen met masturberen kan misschien wat gek of onwennig aanvoelen. Met onze tips zorg je ervoor dat ook jij het heerlijke gevoel van zelfliefde kunt ervaren. Ook als je het voor het eerst gaat proberen. Voor alles is een eerste keer, nietwaar :)? 

Tips om te beginnen met masturberen

Bedenk dat masturberen heel normaal en gezond is. Het is niets om je voor te schamen. Masturberen is juist een geweldige manier om je eigen seksualiteit te ontdekken. Door deze tips te volgen, haal je het meeste uit je ervaring. Geniet ervan!

Beginnen met Masturberen #1. Zorg dat je ontspannen bent

Allereerst is het belangrijk om de tijd te nemen om te ontspannen. Zorg dat je een ontspannen en veilige omgeving creërt. De beste manier om te beginnen met masturberen is door te ontspannen en je open te stellen voor je gevoelens. Neem de tijd om te rusten, adem diep in en ontspan je lichaam. Masturberen is namelijk meer dan het aanraken van je geslachtsdelen.

Beginnen met Masturberen #2. Verken rustig je lichaam

Voel je lichaam en ontdek wat je zo lekker vindt. Verken de verschillende erogene plekken op je lichaam en probeer daar verschillende drukpunten, bewegingen en technieken uit. Breng je aandacht naar je borsten, je buik, je dijen, je vagina, je clitoris en je anus. Probeer te voelen wat je lekker vindt aan elke plek. Eventueel kun je hierbij tintelende glijmiddelen gebruiken.

Beginnen met Masturberen #3. Gebruik eventueel een seksspeeltjes

Speeltjes kunnen je helpen bij het verkennen van je lichaam en je seksuele verlangens. Er zijn veel verschillende speeltjes verkrijgbaar, dus er is altijd wel iets dat bij je past. Zo kun je speeltjes kopen om je clitoris, je vagina, je anus of je hele lijf mee te verwennen. 

Beginnen met Masturberen #4. Fantaseren maar! 

Fantasie is een geweldig hulpmiddel om opgewonden te raken en te verkennen waar jij geil van wordt. Fantaseer over verschillende situaties en ontdek zo wat je lekker vindt. En alleen jij weet wat je denkt :). 

Beginnen met Masturberen #5. Neem voldoende privacy

Zorg er in de eerste plaats voor dat je in een rustige omgeving bent waar je je veilig voelt. Probeer voordat je begint afleidingen te vermijden, zoals televisie, sociale media en je mobiel. Regel dat je alleen bent en geen afleiding hebt. Zet eventueel wat muziek aan om je te helpen ontspannen. Steek een kaars met een lekker geur aan of spuit lustopwekkende parfum op.

Beginnen met Masturberen #6. Wees geduldig met jezelf

Masturberen is een kunst die met veel oefening wordt verfijnd. Wees geduldig en lief voor jezelf. Zeker als je nog niet precies weet wat je lekker vindt, dat ga je juist ontdekken. Wees niet bang om te experimenteren, want uiteindelijk gaat het erom dat je luistert naar je lichaam en je gevoel. 

Beginnen met Masturberen #7. Neem je tijd

Je hoeft je niet te haasten. Neem de tijd om te genieten en om je lichaam te verkennen. Het kan soms een tijdje duren voordat je volledig klaarkomt, maar het komt vanzelf als je maar geduld hebt. En lukt het even niet? Geef niet op, maar probeer het een ander moment nog eens. Geen dag is immers hetzelfde en dat geldt logischerwijs ook voor je seksuele opwinding.

Tekst gaat verder onder de foto

Beginnen met masturberen voor vrouwen

Welke plekken zijn geschikt om te beginnen met masturberen? De erogene zones

Clitoris 

Je clitoris is de meest gevoelige plek van je vrouwelijke lichaam als het gaat om seksueel genot. De clitoris is een klein knopje dat zich bevindt boven de ingang van je vagina. Je kunt je clitoris aanraken door er zachtjes op te drukken of door er met je vinger of een vibrator over te strijken. Breng je aandacht naar je clitoris en luister vervolgens naar wat je lichaam je vertelt. Gebruik hiervoor eventueel een speeltje zoals de Satisfyer Pro 2.

Vagina 

Je vagina is ook een geweldige plek om te verkennen. Je kunt je vagina aanraken door er met je vinger of een vibrator in te gaan en de verschillende plekken te verkennen. Door je vinger of de vibrator rond te draaien of ermee te drukken kun je kijken wat je lekker vindt. Er zijn speciale vingerdopjes te koop. Wil je je g-spot stimuleren? Dan heb je hiervoor een speeltje nodig. 

Anus 

Je anus is ook een plek die je kunt verkennen tijdens het masturberen. Het stimuleren van je anus doe je door er met je vinger over te strijken. Je kunt ook een aantal kleinere speeltjes gebruiken om je anus te verkennen, denk hierbij bijvoorbeeld aan butt plugs of speciale seksspeeltjes voor je anus

Naast de bovengenoemde plekjes hebben vrouwen nog meer erogene zones zoals de nek, borsten, buik, onderrug, dijen, billen en de binnenkant van de bovenarmen. Ook behoren plekjes zoals de lippen en de oren tot de opwindende zones. Het is een kwestie van ontdekken welke zones jou het fijnste gevoel geven. Een seksspeeltje kan je bij deze ontdekkingstocht helpen. 

Seksspeeltjes werken stimulerend en verhogen je genot 

Er zijn veel verschillende seksspeeltjes beschikbaar om je te helpen bij het verkennen van je seksuele plezier. Probeer verschillende soorten uit (bijvoorbeeld dildo’s of vibrators) en ontdek wat jou geil maakt. Masturberen kan jou, als je het eenmaal ‘in de vingers hebt’ intense seksuele bevrediging vinden. 

Enjoy ?!