Skip to main content

De G-spot is één van de gevoeligste plekken van het vrouwelijk lichaam. Door deze verborgen parel op de juiste manier te stimuleren kan dit bij sommige vrouwen voor een intens orgasme zorgen. Wil je weten hoe je de G-spot vindt én hoe je het stimuleert? Wij leggen het uit. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is een G-spot?

De G-spot, ook wel G-plek genoemd, voelt aan als een ribbelig en sponsachtig stukje weefsel. Het is genoemd naar Ernst Gräfenberg, de Duitse gynaecoloog, die het in de jaren ’50 van de vorige eeuw voor het eerst beschreef. De G-plek is het meest gevoelige plekje van de vrouw. Veel vrouwen voelen een erotische sensatie en enorme opwinding door stimulatie van de G-spot.

Waar zit de G-spot?

De G-spot bevindt zich ongeveer 3 tot 5 centimeter van de ingang van de vagina aan de voorste wand, tussen de vagina en de blaas. De G-plek is een plekje in de vagina van sommige vrouwen dat gevoelig is voor seksuele stimulatie.

De G-plek voelt aan als een ribbelig en sponsachtig stukje weefsel. Dit weefsel vult zich met vocht en zwelt op naarmate je als vrouw meer gestimuleerd wordt of opgewonden raakt.

Hoe stimuleer je de G-spot van de vrouw?

De gevoeligheid van de G-spot verschilt van vrouw tot vrouw. Sommige vrouwen ervaren het als zeer gevoelig en dat kan leiden tot intens orgasme. Dit terwijl andere vrouwen er minder gevoelig voor zijn en er weinig tot geen sensatie bij ervaren.

Elke G-plek is uniek!

Elke vrouw is uniek. Dit betekent dat elke G-spot (en clitoris) ook uniek is. Bovendien kan de gevoeligheid van je G-spot van tijd tot tijd verschillen, afhankelijk van hoe opgewonden je bent. Het is heel normaal dat dit telkens anders kan zijn.

Stimulatie van de G-spot

Het is belangrijk om te benadrukken dat de G-spot niet de enige manier is om seksueel genot te ervaren. Er zijn veel verschillende manieren om te genieten van seks en intimiteit. Voor vrouwen is het niet zo makkelijk en eenvoudig om zelf de G-spot te prikkelen. Hier kom je met je vingers moeilijk bij. Je heb dus heb je een helpend handje nodig ;)! Stimulatie van de G-spot kan met of door:

  • Een dildo of vibrator. Vooral de gebogen vibrators óf die met een stevige kop kunnen er goed bij.
  • De vrouw kan door haar partner gevingerd worden. Breng 1 of 2 vingers in de vagina, met de handpalm naar de buik gericht. Je maakt dan het ‘kom eens hier-gebaar’. De plek die je dan bovenaan met je vingertoppen raakt, voelt wat sponsachtig of geribbeld aan. 
  • Via geslachtsgemeenschap kan de G-spot worden gestimuleerd.

Start niet met stimulatie van de G-spot als de vrouw onvoldoende opgewonden is. De vrouw kan het gevoel van moeten plassen ervaren als de G-spot wordt aanraakt. Als deze aanraking een aantal seconden blijft duren, dan verandert dat gevoel van plasdrang over het algemeen in een fijn gevoel.

Help! Ik kan m’n G-plek niet vinden

Voor sommige vrouwen kan het lastig zijn om hun G-spot te vinden. Dit is echter niets om je onzeker over te voelen. Iedereen heeft gevoelige plekjes die verschillen van persoon tot persoon. Dit kan de G-plek zijn, maar ook een heel andere plek.

G-spot stimulatie

G-spot stimuleren

Tijdens vaginale seks kan de G-plek gestimuleerd worden met de penis (of dildo) tegen de voorwand van de vagina aan de buikkant te wrijven.

Populaire standjes

Hieronder staan een aantal standjes die geschikt zijn voor stimulatie van de G-spot. Ieder seksstandje heeft z’n voor- en nadelen. Kijk wat voor jou en je partner prettig is en voelt. Ben je een stille genieter of wil je liever zélf genieten van een intens orgasme? Kies dan voor een G-plek vibrator.

Squirten door G-spot stimulatie

Bij een orgasme via de G-plek komt bij sommige vrouwen vocht vrij. Soms zijn dit een paar druppels, soms is dit meer. Dit wordt ook wel squirten genoemd. Andere benamingen hiervan zijn ‘vrouwelijke ejaculatie’ of ‘spuitorgasme’. Wil je weten wat squirten is en hoe je dit moet doen? Lees dan ook eens onze 6 tips voor een intense spuitorgasme!

Shop nu onze beste G-spot vibrators

De G-spot vibrator is speciaal ontworpen om jouw magische plekje te stimuleren voor intens genot! Met deze prachtig vormgegeven vibrators tril je jezelf naar ongekende hoogten! Met onderstaande top drie vibrators gaat dat zeker lukken.

#1 EasyToys Lily Vibrator

Als je op zoek bent naar een perfecte eerste vibrator hoef je niet verder te zoeken, want je hebt zojuist de Lily Vibrator uit de EasyToys-collectie gevonden! Deze tarzan vibrator is om veel redenen een enorme favoriet. De Lily vibrator heeft een prachtig, stijlvol en elegant ontwerp en is daarom perfect geschikt voor beginners vanwege het neutrale, vrouwelijke design.

#2 Classics Vibe Geribbelde G-spot Vibrator

Deze zwarte vibrator is ontworpen voor stimulatie van de G-plek bij vrouwen. Het heeft een gemiddelde grootte, is betaalbaar en gemakkelijk te gebruiken. Hierdoor is deze vibrator zowel geschikt voor vrouwen die op zoek zijn naar hun eerste vibrator als voor degenen die willen experimenteren met een luxer speeltje.

classics vibe geribbelde g-spot vibrator

#3 The Rose G-Spot Vibrator

De Rose is een stijlvolle G-spot vibrator uit de elegante Bloom-collectie. Zowel de vormgeving van de vibrator als die van de verpakking zijn prachtig. Dit maakt The Rose tot een onmisbare toy voor elke vrouw. Met de unieke swipe technologie is deze vibrator nog makkelijker naar je eigen voorkeur in te stellen.

The Rose G-Spot Vibrator