Skip to main content

Je hebt hét besluit genomen: je gaat je eerste vibrator kopen. Best spannend. Misschien verwarrend. En ook lastig: want waar moet je op letten? Zeker bij je eerste vibrator wil je er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt. Want je wilt met je eerste vibrator het hoogtepunt snel bereiken, toch? Jaaaa….? Volg dan de 5 top tips van de experts van PeakPlay!

Tip 1: al ervaring met masturberen? Dan weet je wat je prettig vindt vóór het kopen van je eerste vibrator! 

Als je jezelf zo nu en dan verwent met een flinke dosis zelfliefde, dan weet je waarschijnlijk heel goed wat jij lekker vindt. Bedenk welke stimulatie jij het fijnst vindt. Bij vibrators heb je over het algemeen de keuze uit stimulatie van de clitoris of stimulatie van de vagina. Bij stimulatie van de vagina kun je kiezen voor een vibrator die specifiek gericht is op stimulatie van de g-spot. Een combinatie van beiden natuurlijk kan ook. De plek waar jij nu je vingers het liefst laat spelen is dé plek waarvoor je het beste je eerste vibrator kiest.

Tip 2: genieten onder de douche of in bad; let er bij je eerste vibrator kopen op of deze waterproof is

Een uurtje genieten in bad of lekker spelen onder de douche? Bedenk dat niet elke vibrator waterproof is. Dit is uiteraard wel nodig als je je speeltje onder de douche of in bad wil gebruiken. Exemplaren met batterijen of een snoer eigenlijk nooit waterproof. De modellen die oplaadbaar zijn met een magneetoplader zijn dit vaak wel. Het merk Satisfyer biedt een breed assortiment met waterproof of waterdichte vibrators. Wanneer een vibrator spatwaterdicht is kun je deze niet in bad gebruiken!

Tip 3: lees de reviews van andere gebruikers

De mening van andere gebruikers over de vibrator van je keuze is belangrijk. Zij weten namelijk uit eigen ervaring hoe goed de betreffende vibrator bevalt. De meeste webshops, zoals ook die van Easytoys, geven hun klanten de mogelijkheid hun mening achter te laten. Ook is goed te zien hoe populair een bepaalde vibrator is. De combinatie van de populariteit en de beoordeling door gebruikers is een mooie indicator voor jou om te bepalen hoe goed het speeltje zal zijn.

Tip 4: stel jezelf de vraag welke maat en model bij jou past

Lang, driehoekig of klein: vibrators zijn er in verschillende formaten. Zo zijn er varianten die speciaal gemaakt zijn om mee op reis te nemen of in je handtas. Voor je eerste vibrator adviseert PeakPlay om niet voor een al te groot model te kiezen. Als het gaat om het model, dan heb je de keuze uit diverse soorten vibrators: van realistische vibrators die lijken op een penis tot kleine modellen in de vorm van een lipstick. Meer weten over de verschillende modellen vibrators? Lees dan dit artikel.

Tip 5: geef niet meteen (te)veel geld uit aan je eerste vibrator

Vibrators zijn er voor ieder budget. Als je geen ervaring hebt dan is het verstandig niet meteen een van de duurdere exemplaren aan te schaffen. Je weet namelijk nog niet of een vibrator wel bij jou past en bij wat je écht lekker vindt. Experimenteer dus vooral eerst met een goedkoper exemplaar. En bevalt dat goed? Probeer dan eens een duur(der) model vibrator. Je weet op dat moment dan nóg beter waar je op moet letten.

Bonustip: goed oriënteren is belangrijk!

Oriënteer je voor het kopen van je eerste vibrator goed. Een gekochte vibrator kan, zodra deze uit de verpakking gehaald is, niet meer geruild worden. Dit is wel zo hygiënisch. Immers, het geeft jou de garantie dat het speeltje dat jij gaat gebruiken niet door iemand anders getest is. Maar dit betekent dus ook dat een eenmaal geopende verpakking door jou gekocht moet worden.

Zeker niet vergeten….

ENJOY! Die eerste vibrator is vast en zeker niet je laatste 🙂